Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Elisabeta Preda, 0788 821 993

 


Comunicat nr. 133


Ceremonial militar de omagiere a Ostașului NecunoscutRegimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul” organizează sâmbătă, 17 mai 2008, începând cu ora 12.00, în Parcul Carol, momentul omagial prilejuit de împlinirea a 85 de ani de la înhumarea osemintelor Ostașului Necunoscut.

În cadrul activității comemorative, vor fi depuse coroane de flori, se va schimba Garda de Onoare la monument și se va prezenta un exercițiu demonstrativ.

***
La 17 mai 1923, în prezența Regelui Ferdinand I și a numeroase oficialități civile și militare din țară și din străinătate, a unui numeros public, a avut loc înhumarea „pe veci” a Eroului Necunoscut al României - simbol al vitejiei și spiritului de sacrificiu ale acestui neam, în Parcul Carol din București.

În perioada comunistă, Eroul Necunoscut a fost considerat o amenințare pentru autoritățile de atunci și a fost strămutat la Mărășești, pentru ca, în anul 1991, să fie readus în capitală, iar Regimentul de Gardă a primit misiunea onorantă de a asigura paza permanentă la Mormânt și de a executa ceremoniile militare organizate aici.Biroul de Presă al Ministerului Apărării