Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Elisabeta Preda, 0788 821 993

 


Comunicat nr. 133


Ceremonial militar de omagiere a Ostaului NecunoscutRegimentul 30 Gard „Mihai Viteazul” organizeaz smbt, 17 mai 2008, ncepnd cu ora 12.00, n Parcul Carol, momentul omagial prilejuit de mplinirea a 85 de ani de la nhumarea osemintelor Ostaului Necunoscut.

n cadrul activitii comemorative, vor fi depuse coroane de flori, se va schimba Garda de Onoare la monument i se va prezenta un exerciiu demonstrativ.

***
La 17 mai 1923, n prezena Regelui Ferdinand I i a numeroase oficialiti civile i militare din ar i din strintate, a unui numeros public, a avut loc nhumarea „pe veci” a Eroului Necunoscut al Romniei - simbol al vitejiei i spiritului de sacrificiu ale acestui neam, n Parcul Carol din Bucureti.

n perioada comunist, Eroul Necunoscut a fost considerat o ameninare pentru autoritile de atunci i a fost strmutat la Mreti, pentru ca, n anul 1991, s fie readus n capital, iar Regimentul de Gard a primit misiunea onorant de a asigura paza permanent la Mormnt i de a executa ceremoniile militare organizate aici.Biroul de Pres al Ministerului Aprrii