Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 134


Festivalul național al muzicilor militare, la Iași


Festivalul național al muzicilor militare va avea loc, în zilele de 17 și 18 mai, la Iași, în cadrul manifestărilor dedicate împlinirii a 600 de ani de atestare documentară a vechii cetăți de scaun a Moldovei.

La ediția din acest an, organizată de Serviciul Muzicilor Militare al Ministerului Apărării și de Primăria municipiului Iași, participă Muzica reprezentativă a Ministerului Apărării, Muzica Regimentului 30 Gardă “Mihai Viteazu” și muzicile militare ale garnizoanelor Bistrița și Iași, precum și Corpul de balet al Ansamblului artistic al armatei, Ansamblul folcloric „Pană de Păun” din Telciu și Trupa de dans sportiv „Reflex” a Cercului Militar din Iași.

Sâmbătă, concertele vor avea loc între orele 11.00 și 13.00, după cum urmează: Muzica reprezentativă a M.Ap., în Piața Unirii; Muzica Regimentului 30 Gardă “Mihai Viteazu”, în cartierele Păcurari și Alexandru Minerva; Muzica garnizoanei Bistrița, în cartierul Nicolina; Muzica garnizoanei Iași, în cartierele Tătărași și Tudor Vladimirescu. Între orele 18.30 și 19.00 se va desfășura o paradă a muzicilor militare, iar de la ora 19.00 un concert pe stadionul „Emil Alexandrescu”.

Duminică, de la ora 12.00, locuitorii municipiului Iași sunt invitați să asiste la parada muzicilor militare, între Palatul Culturii și Piața Unirii, iar de la ora 12.30, va avea loc un concert în Piața Unirii din Iași.

Persoană de contact pentru detalii suplimentare maior Liviu Voicu, 0722 689 128.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării