Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 135


Generalul de brigad Dan Ghica-Radu, comandant al Comandamentului Operaional ntrunitGeneralul de brigad Dan Ghica-Radu a fost nvestit vineri, 16 mai, n funcia de comandant al Comandamentului Operaional ntrunit “Mareal Alexandru Averescu”, n cadrul unei ceremonii militare de predare-primire a comenzii i a drapelului de lupt, desfurat n prezena lociitorului efului Statului Major General, general-locotenent dr. Mihail ORZEA.

Numirea n funcie a generalului de brigad Dan Ghica-Radu s-a fcut prin ordin al ministrului aprrii.

Totodat, la data de 15 mai, generalul maior Ion Chirnescu, lociitorul comandantului Comandamentului, a trecut n rezerv.

***
Generalul de brigad Dan Ghica-Radu a ndeplinit, de-a lungul carierei, funcii de comandant de pluton, de companie, ef de stat major de regiment, comandant de batalion, comandant de brigad, ofier specialist n Direcia Informaii Militare a Statului Major General i n Comandamentul Armatei 1. n anul 2006 a fost numit comandant al Comandamentului Forelor Terestre, iar din noiembrie 2007 a ndeplinit funcia de ef al Direciei Structuri i Planificarea nzestrrii din Statul Major General.

A absolvit coala Militar de Ofieri de Infanterie, Facultatea de Arme ntrunite i Tancuri din Academia Militar, Colegiul Superior de Stat Major, Colegiul Naional de Aprare i Colegiul de Aprare NATO (Roma).

n perioada noiembrie 2006-iunie 2007, generalul de brigad Dan Ghica-Radu a ndeplinit funcia de lociitor pentru operaiile Coaliiei al efului de stat major al Forei Multinaionale din Irak.


Biroul de Pres al Ministerului Aprrii