Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 142


Delegație a Ministerului Apărării la reuniunile de la BruxellesDelegația Ministerului Apărării condusă de Corneliu Dobrițoiu, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Politica de Apărare și Planificare, a participat luni, 26 mai, la reuniunile Consiliului pentru Afaceri Generale și Relații Externe al Uniunii Europene, în formatul miniștrilor apărării, și Comitetului Director al Agenției Europene de Apărare, care s-au desfășurat la Bruxelles.

În cadrul discuțiilor au fost abordate aspecte referitoare la dezvoltarea capacităților europene de apărare, la operațiile de gestionare a crizelor derulate de UE în Balcanii de Vest, Africa și Afganistan, precum și la cooperarea Uniunii Europene cu NATO și ONU.

Pe parcursul lucrărilor a fost exprimat sprijinul României pentru inițiativa europeană privind elicopterele și pentru coordonarea acesteia cu abordările din cadrul NATO, precum și interesul pentru programele Agenției Europene de Apărare care vizează protecția forțelor. A fost reiterată contribuția țării noastre la dezvoltarea Grupurilor Tactice de Luptă ale UE și a fost menționat angajamentul României pentru asigurarea stabilității în Balcanii de Vest, prin continuarea participării la operația EUFOR-Althea din Bosnia-Herțegovina. În privința cooperării Uniunea Europeană - NATO, a fost subliniat sprijinul României pentru consolidarea parteneriatului strategic dintre cele două organizații pe baza principiilor complementarității, transparenței și evitării duplicării eforturilor.
Biroul de Presă al Ministerului Apărării