Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 142


Delegaie a Ministerului Aprrii la reuniunile de la BruxellesDelegaia Ministerului Aprrii condus de Corneliu Dobrioiu, secretar de stat i ef al Departamentului pentru Politica de Aprare i Planificare, a participat luni, 26 mai, la reuniunile Consiliului pentru Afaceri Generale i Relaii Externe al Uniunii Europene, n formatul minitrilor aprrii, i Comitetului Director al Ageniei Europene de Aprare, care s-au desfurat la Bruxelles.

n cadrul discuiilor au fost abordate aspecte referitoare la dezvoltarea capacitilor europene de aprare, la operaiile de gestionare a crizelor derulate de UE n Balcanii de Vest, Africa i Afganistan, precum i la cooperarea Uniunii Europene cu NATO i ONU.

Pe parcursul lucrrilor a fost exprimat sprijinul Romniei pentru iniiativa european privind elicopterele i pentru coordonarea acesteia cu abordrile din cadrul NATO, precum i interesul pentru programele Ageniei Europene de Aprare care vizeaz protecia forelor. A fost reiterat contribuia rii noastre la dezvoltarea Grupurilor Tactice de Lupt ale UE i a fost menionat angajamentul Romniei pentru asigurarea stabilitii n Balcanii de Vest, prin continuarea participrii la operaia EUFOR-Althea din Bosnia-Heregovina. n privina cooperrii Uniunea European - NATO, a fost subliniat sprijinul Romniei pentru consolidarea parteneriatului strategic dintre cele dou organizaii pe baza principiilor complementaritii, transparenei i evitrii duplicrii eforturilor.
Biroul de Pres al Ministerului Aprrii