Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 144


Teodor Meleșcanu a înmânat diplomele absolvenților Colegiului Național de ApărareMinistrul apărării, Teodor Meleșcanu, le-a înmânat, astăzi, 27 mai, diplomele absolvenților celei de-a XIX-a promoții a Cursului principal al Colegiului Național de Apărare și a celei de-a IV-a serii a Cursului introductiv din cadrul acestei instituții.

Festivitatea de absolvire a avut loc în Sala de Marmură a Palatului Cercului Militar Național în prezența unor personalități militare și civile.

Teodor Meleșcanu a apreciat activitatea desfășurată de lectorii și cursanții Colegiului Național de Apărare și a subliniat că în prezent această instituție este percepută pe plan intern și internațional drept o școală a elitelor politico-militare și acest fapt trebuie să fie un motiv de mândrie pentru fiecare absolvent.

Referindu-se la misiunea Colegiului de a pregăti liderii politici și militari pentru a face față noilor provocări din domeniul apărării și securității, ministrul Meleșcanu a arătat că această instituție și-a sporit prestigiul în plan european prin organizarea Cursului de Securitate Națională și Politică de Apărare la Bruxelles, sub patronajul Comisiei Europene, și și-a extins dimensiunea internațională, asigurată, până acum, prin participarea reprezentanților din armatele străine.

Absolvenții Colegiului Național de Apărare fac parte din structuri ale sistemului național de securitate, Parlamentului, autorităților centrale și locale, societății civile, mediilor de afaceri și mass-media.

Colegiul Național de Apărare a fost înființat în anul 1992, cu scopul de a asigura pregătirea în domeniul apărării și securității naționale.Biroul de Presă al Ministerului Apărării