Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Florin Jipa

 


Comunicat nr. 157


Batalionul 30 Vânători de Munte „DRAGOSLAVELE” pleacă în teatrul de operații din Afganistan


Ceremonialul prilejuit de plecarea militarilor Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” în Afganistan va avea loc joi, 12 iunie, de la ora 11.00, în cazarma unității din Câmpulung Muscel.

La festivitate vor participa reprezentanți ai conducerii Ministerului Apărării, ai Statului Major General, ai Statului Major al Forțelor Terestre și ai Brigăzii 2 Vânători de Munte ”Sarmizegetusa”, precum și oficialități locale, rude și prieteni ai militarilor.

Vânătorii de munte musceleni vor prelua de la militarii Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” misiunile de sprijinire a armatei și poliției afgane, de cercetare și patrulare, de asistență umanitară și vor participa la proiecte de dezvoltare inițiate de Echipa de Reconstrucție Provincială din Zabul.

Reprezentanții mass-media care doresc să participe la activitate vor fi așteptați între orele 10.00 și 10.30 la sediul Batalionului 30 Vînători de Munte „Dragoslavele” din strada Mărăști nr. 42, Câmpulung Muscel. Informații suplimentare pot fi obținute de la locotenent Hangan Alina, 0743.073.837, ofițerul de relații publice al Batalionului 30 Vânători de Munte.

x x x

Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” a participat la misiuni în sprijinul păcii în KOSOVO cu trei detașamente - ROFND XI, ROFND XII și ROFND XIII, militarii musceleni fiind cunoscuți sub denumirea de “Vulturii Carpaților” (Carpathians’ Eagles).
În anul 2007, batalionul a trecut printr-un complex proces de operaționalizare și a participat la cel mai mare exercițiu tactic - MILREX 07.Biroul de Presă al Ministerului Apărării