Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col.Florin Jipa

 


Comunicat nr. 180


nchiderea Cursului pentru jurnalitii care transmit din zone de conflict


Festivitatea de nchidere a Cursului pentru jurnalitii care transmit din zone de conflict s-a desfurat astzi, 27 iunie, la Curtea de Arge, n prezena secretarului de stat Georgeta Ionescu.

n context, secretarul de stat a reafirmat importana unui astfel de curs pentru jurnalitii ce vor transmite din zonele de conflict i a mulumit organizatorilor - Direcia Informare i Relaii Publice a Ministerului Aprrii i Batalionul 33 Vntori de Munte - pentru modul profesionist n care au organizat activitatea.

La rndul lor, absolvenii cursului au inut s remarce prestaia deosebit a vntorilor de munte, precum i a ofierilor de relaii publice din cadrul D.I.R.P., i au ajuns la concluzia c acest curs a reprezentat o experien deosebit i c, dup cinci zile de « antrenament », sunt mult mai pregtii n cazul n care vor trebui s transmit din zone cu factor de risc ridicat.

Cei 14 reprezentani ai mass-media care au finalizat astzi Cursul pentru jurnalitii care transmit din zone de conflict au primit diplome de participare.
x x x
Cursul, organizat de Direcia Informare i Relaii Publice cu sprijinul Statului Major General, a abordat teme referitoare la factorii de risc din zonele n care se desfoar operaii militare, dar i participarea la activiti practice privind introducerea jurnalitilor civili n teatrele de operaii, redactarea i transmiterea materialelor de pres n situaii dificile i modul de lucru cu ofierii de informare i relaii publice care ncadreaz Centrul de informare a presei.

Cursanilor li s-au prezentat regulile de lucru cu mass-media n condiii de campanie i de supravieuire n situaii speciale, au primit informaii despre muniii i ncrcturi explozive, capcane i mine antipersonal. De asemenea, le-au fost prezentate msurile de acordare a primului ajutor i modul de comportare la punctele de control i n situaii de captivitate.
La actuala ediie a cursului au participat 14 jurnaliti din presa scris, radio i TV, un reprezentant al Ministerului Aprrii din Republica Moldova i trei instructori americani. n perioada 2004 - 2007, la Cursul pentru jurnalitii care transmit din zone de conflict au luat parte 66 de jurnaliti civili, dintre care 23 au fost femei.Biroul de Pres al Ministerului Aprrii