Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.cdor. Ion BURGHIȘAN tel. 0722 229 585

 


Comunicat nr. 187


Exercițiul– BREEZE/CERTEX 08


Fregata F-221, „Regele Ferdinand”, va participa, în perioada 8-19 iulie, la exercițiul „Breeze/Certex 08” care va avea loc în portul Burgas, în apele teritoriale ale Bulgariei și în apele internaționale din vestul Mării Negre.

În afară de țara gazdă, Bulgaria, care pune la dispoziție 14 nave, 2 elicoptere și 2 avioane, și-au mai anunțat participarea cu tehnică navală Germania, Grecia, Franța, Italia, Turcia și Statele Unite.

Cu prilejul acestui exercițiu, în vederea participării la misiuni sub egida Alianței Nord-Atlantice, nava „Regele Ferdinand” va fi evaluată NATO nivel 2 de către o echipă de specialiști din cadrul Centrului de Instruire, Simulare și Evaluare al Forțelor Navale Române (CISE), în prezența unor observatori și evaluatori din partea NATO.

Fregata “Regele Ferdinand” va pleca la “Breeze/Certex 08” din portul militar Constanța luni, 07 iulie, ora 11.00.
Nava este comandată de comandorul Marian Săvulescu și va avea la bord pentru această misiune 203 marinari, dintre care 17 ofițeri, la care se adaugă echipa de specialiști ai CISE.
***

În anul 2007, Fregata „Regele Ferdinand” a fost evaluată atât național, în cadrul unui exercițiu similar în Bulgaria, cât și NATO nivel 1, pe parcursul exercițiului „Noble Midas” desfășurat în Croația. Ulterior, nava a participat la Operația „Active Endeavour” ce se desfășoară, sub comandă NATO, în Marea Mediterană.Biroul de Presă al Ministerului Apărării