Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 189


Cer senin pentru “Promoia 2008” a colii de Aplicaie pentru Forele Aeriene de la Bobocu


Ministrul Aprrii, Teodor Melecanu, a participat astzi, 8 iulie, la coala de Aplicaie pentru Forele Aeriene de la Bobocu (judeul Buzu) cu prilejul mplinirii a 50 de ani de la atribuirea numelui ,,Aurel Vlaicu” acestei platforme de nvmnt.

La activitate au fost prezeni generalul-locotenent Mihail Orzea, lociitorul efului Statului Major General, generalul locotenent Constantin Croitoru, eful Statului Major al Forelor Aeriene, personalul colii de Aplicaie, foti comandani i instructori ai colii, reprezentani ai autoritilor locale i ai Aeroclubului Romniei.

Ministrul Melecanu a amintit faptul c “coala aripilor romneti de la Bobocu a pregtit, de-a lungul celor 50 de ani, multe generaii de aviatori (...), astfel c nu exist piloi romni care s nu fi trecut, ntr-o form sau alta de instruire, prin colile de la Buzu”. n preajma Zilei Aviaiei Romne i a Forelor Aeriene (care se srbtoresc la 20 iulie), Teodor Melecanu a amintit performanele notabile obinute de aceast categorie de fore de-a lungul timpului i a subliniat faptul c a atins astzi nivelul de interoperabilitate cu partenerii din Aliana Nord-Atlantic. “Avem nevoie de piloi foarte bine pregtii, n paralel cu desfurarea unor programe strategice de modernizare i nzestrare a forelor aeriene. Avioanele multirol, precum i cele de transport scurt/mediu curier, prevzute a intra n viitorul apropiat n dotare, i vor solicita din plin pe instructorii colii de Aplicaie de la Bobocu, pentru formarea piloilor profesioniti”, a mai spus ministrul Aprrii.

n cadrul manifestrilor, ministrul Teodor Melecanu a acordat brevetele de absolvire piloilor din „Promoia 2008”. Generalul locotenent Mihail Orzea a nmnat Emblema de Onoare a SMG, conferit colii de Aplicaie pentru Forele Aeriene de eful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin.

Manifestrile de la Bobocu au continuat cu un spectacol aerian la care au participat aeronave MiG-21 LanceR, IAR-99 OIM, IAR-99 STANDARD, IAR-316B i AN-2, precum i avioane ale Aeroclubului Romniei. De asemenea, s-au executat lansri de parautiti.Biroul de Pres al Ministerului Aprrii