Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 189


Cer senin pentru “Promoția 2008” a Școlii de Aplicație pentru Forțele Aeriene de la Bobocu


Ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, a participat astăzi, 8 iulie, la Școala de Aplicație pentru Forțele Aeriene de la Bobocu (județul Buzău) cu prilejul împlinirii a 50 de ani de la atribuirea numelui ,,Aurel Vlaicu” acestei platforme de învățământ.

La activitate au fost prezenți generalul-locotenent Mihail Orzeață, locțiitorul șefului Statului Major General, generalul locotenent Constantin Croitoru, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, personalul Școlii de Aplicație, foști comandanți și instructori ai Școlii, reprezentanți ai autorităților locale și ai Aeroclubului României.

Ministrul Meleșcanu a amintit faptul că “școala aripilor românești de la Bobocu a pregătit, de-a lungul celor 50 de ani, multe generații de aviatori (...), astfel că nu există piloți români care să nu fi trecut, într-o formă sau alta de instruire, prin școlile de la Buzău”. În preajma Zilei Aviației Române și a Forțelor Aeriene (care se sărbătoresc la 20 iulie), Teodor Meleșcanu a amintit performanțele notabile obținute de această categorie de forțe de-a lungul timpului și a subliniat faptul că a atins astăzi nivelul de interoperabilitate cu partenerii din Alianța Nord-Atlantică. “Avem nevoie de piloți foarte bine pregătiți, în paralel cu desfășurarea unor programe strategice de modernizare și înzestrare a forțelor aeriene. Avioanele multirol, precum și cele de transport scurt/mediu curier, prevăzute a intra în viitorul apropiat în dotare, îi vor solicita din plin pe instructorii Școlii de Aplicație de la Bobocu, pentru formarea piloților profesioniști”, a mai spus ministrul Apărării.

În cadrul manifestărilor, ministrul Teodor Meleșcanu a acordat brevetele de absolvire piloților din „Promoția 2008”. Generalul locotenent Mihail Orzeață a înmânat Emblema de Onoare a SMG, conferită Școlii de Aplicație pentru Forțele Aeriene de șeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin.

Manifestările de la Bobocu au continuat cu un spectacol aerian la care au participat aeronave MiG-21 LanceR, IAR-99 ȘOIM, IAR-99 STANDARD, IAR-316B și AN-2, precum și avioane ale Aeroclubului României. De asemenea, s-au executat lansări de parașutiști.Biroul de Presă al Ministerului Apărării