Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Constantin Spînu

 


Comunicat nr. 200


Batalionul de Vânători de Munte „Dragoslavele” și-a început misiunea în Afganistan


În baza Lagman din Qalat s-a desfășurat astăzi, 16 iulie a.c., ceremonia de predare – primire a misiunilor între Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” din Galați și Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” din Câmpulung Muscel. Cu această ocazie, s-a realizat și trecerea vânătorilor de munte sub controlul operațional al Comandamentului Regional de Sud (RC South) al ISAF.

La eveniment au participat generalul Ivo De Jonge, locțiitorul comandantului RC South, comandorul Costel Avrămescu, șeful de stat major al Comandamentului Operațional Întrunit, și reprezentanți ai autorităților civile și militare afgane din provincia Zabul.

Generalul De Jonge le-a mulțumit militarilor gălățeni pentru efortul depus și pentru modul în care și-au făcut datoria de-a lungul celor șase luni în acest teatru de operații și le-a urat mult succes vânătorilor de munte în îndeplinirea misiunilor viitoare.

Comandantul Batalionului 30 Vânători de Munte, maior Virgil Ovidiu Pop, le-a mulțumit militarilor gălățeni și, în același timp, și-a exprimat încrederea în forțele batalionului pe care îl comandă, asigurându-i pe aliați că vânătorii de munte se vor ridica la nivelul așteptărilor.

În cadrul ceremoniei s-a ținut un moment de reculegere în memoria tuturor militarilor căzuți la datorie în Afganistan.Biroul de Presă al Ministerului Apărării