Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 212


Forțe și tehnică în sprijinul populației sinistrate


Alte detașamente de militari din Brigada 15 Mecanizată Iași și din Brigada 4 Logistică Dej, acționează duminică, 27 iulie, în conformitate cu dispozițiile conducerii Ministerului Apărării, la solicitarea autorităților centrale și locale, pentru limitarea efectelor inundațiilor.

Astfel, în zona localității Rădăuți, județul Suceava, camioane DAC ale Ministerului Apărării transportă apă pentru persoanele sinistrate și asigură corturi militare pentru cazarea persoanelor evacuate, iar în zona localităților Blăgești, Răchiteni, Pașcani, județul Iași, militarii continuă misiunea de ajutorare a persoanelor, evacuare a bunurilor și de consolidare a digurilor.

De asemenea, elicoptere ale Forțelor Aeriene Române continuă în Maramureș misiunile de evacuare a persoanelor și de transport alimente pentru populația afectată de inundații.

Secretarul de stat în Ministerul Apărării, Corneliu Dobrițoiu, și amiralul dr. Gheorghe Marin, șeful Statului Major General, îl însoțesc pe premierul Călin Popescu Tăriceanu în vizita de lucru întreprinsă în zonele afectate de inundații pentru evaluarea situației și stabilirea măsurile concrete ce se impun.
***
În urma ședinței de astăzi a Comitetului operativ pentru situații de urgență, în care au fost analizate efectele inundațiilor din ultimele zile s-a stabilit ca Ministerul Apărării să participe în continuare la sprijinirea populației afectate de inundații, în special din zonele apropiate municipiilor Pașcani și Roman, precum și la consolidarea și supraînălțarea digurile de pe râul Siret.Biroul de Presă al Ministerului Apărării