Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 213


Batalionului 341 Infanterie „Rechinii Albi” pleacă în Irak


Ceremonialul Militar prilejuit de plecarea în Teatrul de Operații din Irak a militarilor din compunerea Batalionului 341 Infanterie „Rechinii Albi” de la Topraisar se va desfășura marți, 29 iulie a.c. începând cu ora 09.30 pe esplanada Cazinoului din Constanța.

La eveniment au fost invitați să participe reprezentanți ai Ministerului Apărării, ai Statului Major General, ai Statului Major al Forțelor Terestre, ai Brigăzii 34 Infanterie „Vasile LUPU”, ai administrației locale, precum și rude și priteni ai militarilor.

Militarii constănțeni vor prelua de la militarii Batalionului 151 Infanterie „Lupii Negrii” din Iași, misiunea de a sprijini autoritățile guvernamentale irakiene în procesul de reconstrucție a țării.

Jurnaliștii interesați de activitate vor fi așteptați în fața Cazinoului între orele 08.45-09.10, detalii suplimentare se pot obține de la maiorul Pătrașcu George 0720/264498, ofițerul de relații publice al unității.

***
Batalionul 341 Infanterie „Rechinii Albi” face parte începând cu anul 2000 din inițiativa SEEBRIG. În perioada 2004- 2005 a fost prezent cu trei detașamente RO FND (VIII- IX- X) în Kosovo iar pe parcursul anului 2006 a participat la misiunea „ENDURIG FREEDOM” în Afganistan.

Pentru modul în care militarii batalionului și-au îndeplinit misiunea în Teatrul de Operații din Afganistan, Drapelul de luptă al unității a fost decorat cu „Virtutea Militară în grad de cavaler cu însemne de război”.

Pe parcursul anului 2007 Rechinii Albi au participat la exercițiul bilateral româno-american Proof of Principle și la exercițiul național „MILREX”.
Biroul de Presă al Ministerului Apărării