Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 216


Ceremonie publică cu ocazia Zilei Imnului Național


Ministerul Apărării, împreună cu Ministerul Internelor și Reformei Administrative, Prefectura și Primăria Generală a Municipiului București organizează, marți, 29 iulie, între orele 9.00 și 9.40, în Piața Tricolorului, din fața Palatului Cercului Militar Național, o ceremonie publică dedicată Zilei Imnului Național.

La eveniment au fost invitați reprezentanți ai unor instituții civile și militare, atașați militari străini acreditați în România, veterani de război, cadre militare în rezervă și în retragere.

Programul ceremoniei din Capitală cuprinde oficierea unei rugi pentru poporul român, alocuțiuni și un spectacol susținut de Muzica Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazu”, Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române și soliști ai Ansamblului Artistic al Armatei. Publicul va putea asculta melodii adecvate momentului și marșuri militare.

În țară, în municipiile reședință de județ, la solicitarea și cu sprijinul administrației publice locale, se vor desfășura ceremonii publice de sărbătorire a Zilei Imnului Național.

Reprezentanții mass-mediei care doresc să participe la activitate vor fi așteptați începând cu ora 8.30 în Piața Tricolorului.Biroul de Presă al Ministerului Apărării