Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 54


MULȚUMIRI PENTRU AJUTORUL ACORDAT DE ARMATA ROMÂNIEI


Ministrul apărării naționale, Teodor Atanasiu, a primit de la comandantul Misiunii NATO de Instruire din Irak o scrisoare de mulțumire pentru ajutorul, constând în armament și muniție, acordat de România armatei irakiene.

Comandantul misiunii, general-locotenent David Petraeus, a menționat că donația va fi folosită de forțele de securitate irakiene în perioada imediat următoare pentru instruire și pentru executarea unor misiuni.

Apreciind rolul deosebit pe care îl joacă militarii români în teatrele de operații din Irak, Afganistan, Kosovo și Bosnia-Herțegovina, generalul Petraeus l-a invitat pe ministrul Atanasiu să facă o vizită la comandamentul Misiunii NATO de Instruire din Bagdad.

Răspunzând apelului lansat de NATO, Armata României a donat din excedentul său de armament 6000 de pistoale mitralieră, 500 de mitraliere, 300 de puști semiautomate cu lunetă și 100 de lansatoare de rachete. Transportul a fost planificat și efectuat cu o aeronavă pusă la dispoziție de Alianța Nord-Atlantică.


Biroul de Presa al M.Ap.N.