Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: maior Renato NADOLU tel. 0745 505 358

 


Comunicat nr. 246


EXERCIȚIUL WHITE CLOUD 08


O subunitate de decontaminare RBC (radiologică, biologică și chimică) și un ofițer observator din cadrul Componentei Operaționale Terestre participă, în perioada 27 august – 6 septembrie 2008, la exercițiul multinațional “WHITE CLOUD 08”, care se desfășoară în poligonul Drawsko Pomorskie din Polonia.

Exercițiul are ca principal obiectiv verificarea interoperabilității dintre structurile contributoare la Batalionul Multinațional de Apărare CBRN / NRF 12, condus de Polonia, precum și certificarea acestui batalion ca structură capabilă să îndeplinească misiuni în cadrul Forței de Răspuns a NATO, rotația 12.

Țările participante la acest exercițiu sunt Belgia, Bulgaria, Cehia, Franța, Italia, România, SUA și Polonia. Responsabilitatea privind certificarea Batalionului revine Regimentului 7 NBC din Polonia și Comandamentului Întrunit de la Lisabona.

Militarii români din această subunitate au o bogată experiență internațională, aceștia participând la exerciții multinaționale precum „GOLDEN MASK 04”, „GOLDEN MASK 06”, „PEACEFUL DRAGON 06” și „NOBLE LIGHT 07”.Biroul de Presă al Ministerului Apărării