Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. col. Leonard MOCANU, 0744.359.491

 


Comunicat nr. 259


VIZITA ÎN ROMÂNIA A COMANDANTULUI FORȚELOR DE APĂRARE ALE FINLANDEI


Șeful Statului Major General, amiralul dr. Gheorghe Marin, s-a întâlnit marți, 9 septembrie, cu amiralul Pauli Juhani Kaskeala, comandantul Forțelor de Apărare ale Finlandei, care efectuează o vizită oficială în România.

Cu acest prilej, amiralul Marin a prezentat omologului său finlandez aspecte din experiența Armatei României în procesul de transformare și modernizare și elemente privind participarea militarilor români la misiuni internaționale.

Cei doi lideri militari au explorat direcții posibile de întărire a cooperării militare bilaterale și de colaborare în cadrul structurilor militare ale Uniunii Europene.
Amiralul Kaskeala a fost primit de ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu.
Programul zilei de marți a mai cuprins depunerea unei coroane de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut.

***

Amiralul Pauli Juhani Kaskeala s-a născut în anul 1946. Începând cu anul 1969, după absolvire, a îndeplinit funcții la bordul unor nave militare, dar și pe linie de învățământ, în Academia Navală. De-a lungul carierei sale, amiralul Kaskeala a alternat funcțiile de comandă în Forțele Navale Finlandeze, cu cele de diplomat militar în Marea Britanie, Belgia și Olanda.

A fost, pentru o perioadă de șase ani, asistent militar al președintelui Republicii Finlandeze, apoi secretar general al Consiliului Apărării și reprezentant militar al Finlandei la Uniunea Europeană și NATO.

Îndeplinește funcția actuală din anul 2001, an în care a și fost avansat la gradul de amiral. Pentru meritele sale deosebite a primit numeroase ordine, medalii și decorații naționale și străine. Amiralul Kaskeala este căsătorit cu doamna Reija-Maarit.Biroul de Presă al Ministerului Apărării