Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Renato Nadolu, tel. 0745 505 358

 


Comunicat nr. 265


„Războiul bazat pe efecte”


Simpozionul cu tema „Războiul bazat pe efecte” va avea loc luni, 15 septembrie, începând cu ora 12.30, la Sala de Marmură a Palatului Cercului Militar Național din București.

Evenimentul este organizat de Secția de Știință Militară a Academiei Oamenilor de Știință din România, în colaborare cu Statul Major al Forțelor Terestre și Universitatea Națională de Apărare.

În cadrul simpozionului vor fi prezentate lucrări științifice referitoare la aspecte conceptuale ale operațiilor bazate pe efecte, transformarea Alianței după Summit-ul de la București, Jihadul electronic și țintele "legitime", precum și tendințele de dezvoltare a capacităților de “intelligence” pentru rezolvarea suportabilității informaționale conform cerințelor impuse de războiul bazat pe efecte.

La simpozion sunt invitați să participe șeful Departamentului pentru Politica de Apărare și Planificare, secretarul de stat Corneliu Dobrițoiu, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-locotenent dr. Teodor Frunzeti, reprezentanți ai Statului Major General, Academiei Oamenilor de Știință din România, ORNISS, Academiei Naționale de Informații, precum și ai Universității Naționale de Apărare.

Biroul de Presă al Ministerului Apărării