Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 292


Teodor Meleșcanu, la Reuniunea Informală a Miniștrilor Apărării din țările membre ale Uniunii Europene


Ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, participă în zilele de 1 și 2 octombrie, la Reuniunea Informală a Miniștrilor Apărării (RIMAP) din țările membre ale Uniunii Europene, care se desfășoară la Deauville, în Franța.
În prima zi a forului european sunt prevăzute, în cadrul unui dejun de lucru, discuții referitoare la posibile misiuni ale UE și operațiile militare sub egida Uniunii Europene aflate în curs de desfășurare (EUFOR-ALTHEA în Bosnia Herțegovina, EUFOR-CIAD și RCA-REPUBLICA CENTRAFRICANĂ, EUMM-recenta misiune de monitorizare în GEORGIA).
Proiectele în domeniul capacităților (printre care Flota europeană de transport aerian, cooperarea aeronavală la nivelul Uniunii, Agenția Europeană de Apărare –EDA-, cooperarea între EDA și Organizația Cooperării Întrunite pentru Armamente, Planul de Dezvoltare a Capacităților, utilizarea forțelor multinaționale-Grupurile Tactice de Luptă ale UE) sunt planificate să fie dezbătute pe parcursul a două sesiuni de lucru.
Cea de-a doua zi a reuniunii este consacrată sesiunii de lucru intitulată “Europa cetățeanului”, în care vor fi abordate subiecte privind inițiativa ce vizează dezvoltarea schimburilor de ofițeri la nivelul formării inițiale (Programul ERASMUS), supravegherea maritimă, misiunile de evacuare a cetățenilor.
Evenimentul reprezintă și un bun prilej de analiză, la nivelul miniștrilor apărării, a provocărilor cu care se confruntă statele europene în domeniul apărării și securității.Biroul de Presă al Ministerului Apărării