Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt. col. Leonard MOCANU, tel. 0744.359.491

 


Comunicat nr. 299


Șeful SMG, în garnizoanele Cluj și Bacău


Luni, 6 octombrie, s-a desfășurat în garnizoana Cluj-Napoca, în prezența șefului Statului Major General, amiralul dr. Gheorghe Marin, convocarea comandanților garnizoanelor din Transilvania pentru analiza stării și disciplinei militare.

Materialul de analiză a fost prezentat de directorul adjunct al Statului Major General pentru conducere operațională, generalul-maior dr. Ioan Ciupei, și a abordat toate aspectele cu care s-au confruntat unitățile militare din zonă în domeniul disciplinei militare.

În cadrul discuțiilor, generalii și ofițerii prezenți la activitate au analizat problemele din zona de responsabilitate și au evidențiat măsurile pe care le întreprind pentru asigurarea unui nivel ridicat de ordine și disciplină și pentru respectarea legalității în unități.

Amiralul Marin a subliniat că disciplina militară influențează relațiile dintre militari, precum și pe cele dintre armată și societatea civilă. Șeful SMG le-a cerut celor prezenți să cunoască situația reală din structurile pe care le comandă, să acorde atenție deosebită culturii organizaționale și respectului față de profesia militară.

În partea a doua a activității, generali cu funcții de conducere din Statul Major General le-au prezentat participanților principalele preocupări ale structurilor pe care le conduc în domeniul managementului activității de personal, al învățământului militar, al instrucției și logisticii armatei.

Tot luni, șeful SMG a vizitat Batalionul 498 Parașutiști „Smaranda Brăescu” de la Bacău și a discutat cu comandanții unităților din această garnizoană probleme privind încadrarea cu personal, instrucția, dotarea, mentenanța tehnicii, precum și aspecte sociale ale vieții militarilor.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării