Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: col. Valentin SIMION, tel. 0723.551.602

 


Comunicat nr. 304


EXERCIȚIUL DE SIMULARE MK 2008

Ministerul Apărării, în calitate de Autoritate Desemnată, a organizat și condus, în zilele de 7 și 8 octombrie, exercițiul de simulare „MK-2008”, prin Centrul de Coordonare și Monitorizare a Implementării Acordului de Acces din Departamentul pentru Politica de Apărare și Planificare.

Scopul exercițiului, condus de către secretarul de stat Corneliu Dobrițoiu, șeful Departamentului pentru Politica de Apărare și Planificare din cadrul Ministerului Apărării, a fost verificarea capacității de reacție, analiză și decizie a structurilor centrale din Ministerul Apărării și a ministerelor din arcul guvernamental, responsabile de implementarea „Acordului dintre România și Statele Unite ale Americii privind activitățile forțelor Statelor Unite staționate pe teritoriul României”. Acordul a fost semnat la București la 6 decembrie 2005, a fost ratificat prin Legea nr. 268 din 29 iunie 2006, și a fost urmat de o serie de aranjamente de implementare.

„MK-2008” s-a desfășurat pe baza unui scenariu fictiv prin crearea artificială a unor posibile situații și evenimente și a avut ca obiective principale antrenarea factorilor de decizie în luarea măsurilor necesare în timp oportun, îmbunătățirea capacităților de reacție a structurilor responsabile, precum și identificarea unor posibilități de îmbunătățire a cooperării între instituțiile din arcul guvernamental responsabile de implementarea Acordului de Acces.

Biroul de Presă al Ministerului Apărării