Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 305


TEODOR MELEȘCANU, LA REUNIUNEA INFORMALĂ A MINIȘTRILOR APĂRĂRII DIN ȚĂRILE MEMBRE NATO DE LA BUDAPESTA


Ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, participă în zilele de 9 și 10 octombrie, la Reuniunea Informală a Miniștrilor Apărării (RIMAP) din țările membre NATO, care se desfășoară la Budapesta, în Ungaria.

Întâlnirea ministerială va debuta astăzi, 9 octombrie, cu Reuniunea Consiliului Nord-Atlantic (NAC), a cărei agendă cuprinde operațiile conduse de Alianță în Afganistan (ISAF) și în Kosovo (KFOR).

În partea a doua a zilei, se va desfășura reuniunea miniștrilor apărării din NATO referitoare la Forța Internațională de Asistență pentru Securitate (ISAF), la care vor participa și națiunile care nu sunt membre ale Alianței, dar contribuie cu trupe la operațiune.

A doua zi a întrunirii NATO va fi dedicată procesului de transformare a apărării în cadrul Alianței și reuniunii Comisiei NATO-Georgia.

De asemenea, se preconizează ca în marja RIMAP să fie organizate și reuniuni ale Comitetului NATO-Ucraina și Centrului Internațional de Analiză a Conflictelor (Grupul Internațional pentru Situații de Criză – ICG).
Biroul de Presă al Ministerului Apărării