Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 319


PROBLEMELE SOCIALE ALE PERSONALULUI ARMATEI, ÎN ATENȚIA CONDUCERII MAp


Miercuri, 22 octombrie, a avut loc, la sediul Ministerului Apărării, ședința Comisiei centrale pentru probleme sociale, condusă de secretarul de stat și șef al Departamentului pentru relația cu Parlamentul și informare publică, Georgeta Ionescu.

Ședința, la care au participat reprezentanți ai structurilor centrale din Ministerul Apărării, a analizat stadiul îndeplinirii obiectivelor în domeniul calității vieții personalului militar, obiective din Strategia de Transformare a Armatei
României.

Membrii comisiei au luat în discuție înființarea unui compartiment de asistență medicală și recuperare post-traumatică, în cadrul Spitalului Militar Central, pentru militarii răniți în teatrele de operații. De asemenea, au fost analizate posibilitățile de recuperare oferite în prezent de facilitățile Ministerului Apărării și transformarea unora dintre acestea în centre de recuperare medicală.

Au fost totodată analizate și evaluate cazurile mai multor militari răniți în teatrele de operații și au fost stabilite prioritățile legate de asistența financiară pentru tratament și achiziționarea de echipament medical.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării