Comunicat de presă



Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. col. Leonard MOCANU tel.: 0744.359.491

 


Comunicat nr. 321


Delegație militară în teatrul de operații din Afganistan


O delegație militară condusă de directorul adjunct al Statului Major General pentru conducere operațională, generalul-maior dr. Ioan CIUPEI, a efectuat, în zilele de 21 și 22 octombrie, o vizită în teatrul de operații din Afganistan.

Cu acest prilej, membrii delegației s-au întâlnit cu militarii români dislocați în zonă și au discutat despre modul de îndeplinire a misiunilor și despre starea de funcționare a tehnicii și echipamentelor. Totodată, s-a analizat modul de punere în aplicare a măsurilor pentru sezonul rece. Membrii delegației s-au informat despre integrarea în teatrul de operații a noilor structuri militare române: modulul de sprijin și tranzit și echipa OMLT. Acestea s-au adaptat rapid la condițiile locale și au desfășurat deja primele misiuni.

Comandantul batalionului de manevră și comandanții celorlalte structuri au raportat că starea moralului efectivelor este foarte bună și că militarii sunt pregătiți și motivați pentru îndeplinirea misiunilor.

La întâlnirile cu militarii români, au avut loc festivități unde s-a citit mesajul șefului SMG cu prilejul Zilei Armatei României, iar șeful delegației a înmânat ordine naționale militarilor răniți în misiuni și distincții onorifice cadrelor și soldaților voluntari care s-au remarcat prin acțiuni deosebite în misiunile executate.

Totodată, membrii delegației au avut întrevederi cu comandantul Elementului Național de Comandă al SUA, colonelul Ralph W. Haddock, cu locțiitorul pentru reconstrucție și dezvoltare al șefului de stat major al Comandamentului Regional de Sud, colonelul Andrew Mills, și cu locțiitorul comandantului Comandamentului Regional de Sud, generalul-locotenent Harm de Jonge. În convorbirile cu aceștia, au fost abordate aspecte ale evoluției situației de securitate din aria de responsabilitate și ale modului în care se realizează cooperarea cu batalionul de manevră român dislocat în zonă.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării