Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: mr. Cristina IACOBUȚ, 0722 380 138

 


Comunicat nr. 325


DELEGAȚIE MILITARĂ ÎN TEATRUL DE OPERAȚII DIN KOSOVO


O delegație militară condusă de șeful Direcției operații din Statul Major General, generalul de flotilă aeriană dr. Ion Aurel STANCIU, și locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Navale, contraamiralul de flotilă Gheorghe PETRIA, a efectuat, joi, 23 octombrie, o vizită de lucru în teatrul de operații din KOSOVO.

Cu acest prilej, membrii delegației s-au întâlnit cu militarii români dislocați în Comandamentul KFOR și cu militarii Batalionului 307 Infanterie marină, cu care au discutat despre cadrul general de desfășurare a operațiilor KFOR, evoluțiile mediului de securitate din zona de operații, precum și impactul lor asupra îndeplinirii misiunilor.

Membrii delegației s-au informat despre integrarea în ritmul activităților specifice din teatrul de operații, modul de îndeplinire a misiunilor stabilite de comandanți, colaborarea cu militarii celorlalte contingente, nevoile de sprijin logistic al misiunilor.

Seniorul național reprezentativ al Armatei României, locotenent-colonelul Valentin ANTONESCU, și comandantul Detașamentului ROFND XVII din Camp Villaggio, maiorul Remus MELINTE, au raportat că starea moralului efectivelor este foarte bună și că militarii sunt pregătiți și motivați pentru îndeplinirea misiunilor.

La întâlnirile cu militarii români, au avut loc festivități în cadrul cărora s-a citit mesajul șefului SMG cu prilejul Zilei Armatei României de către șeful delegației. Locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Navale a înmânat, din partea șefului Statului Major al Forțelor Navale, „Emblema de onoare a Forțelor Navale“ la opt militari care s-au remarcat prin acțiuni deosebite în misiunile executate.

Totodată, membrii delegației au avut întrevederi cu șeful de stat major al comandamentului KFOR, generalul de brigadă David H. BERGER, cu comandantul MNTF-W, generalul de brigadă Agostino BIANCAFARINA, și cu comandantul TASK FORCE AQUILA, colonelul Gratiano GIRONACCI.

Biroul de Presă al Ministerului Apărării