Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Col. Dumitru CODIȚĂ, tel. 0723 343 656

 


Comunicat nr. 333


Centrul de drept internațional umanitar, la 15 ani de la înființareCentrul de Drept Internațional Umanitar (CDIU) din subordinea Statului Major General aniversează sâmbătă, 1 noiembrie, 15 ani de la înființare, în cadrul unui ceremonial ce se va desfășura la sediul Centrului din Ploiești, începând cu ora 11.00.

Cu această ocazie, vor fi lansate lucrări din domeniul dreptului internațional umanitar, se vor acorda premii și distincții aniversare și va putea fi vizitată baza materială și de documentare a CDIU.

Jurnaliștii interesați să participe la eveniment sunt așteptați la sediul centrului din Ploiești, Str. Gheorghe Grigore Cantacuzino nr. 257, între orele 10.15-10.45.
* * *
CDIU este o microstructură specializată în asigurarea instruirii Forțelor Armate Române în domeniul Dreptului Internațional Umanitar, prin generarea și difuzarea de informații specifice, integrarea prevederilor tratatelor internaționale în actele normative interne și prin editarea și difuzarea de lucrări cu tematică specifică.

În scopul îndeplinirii atribuțiilor ce îi revin, Centrul colaborează cu structurile cu răspunderi în domeniul cunoașterii și aplicării dreptului internațional umanitar din Statul Major General, din cadrul categoriilor de forțe armate, cu instructorii din instituțiile de învățământ militare, consilierii juridici, precum și cu ofițerii care coordonează activitatea de difuzare a dreptului internațional umanitar în unitățile militare.
CDIU gestionează problematica Secretariatului permanent al Comisiei Naționale de Drept Internațional Umanitar.
Biroul de Presă al Ministerului Apărării