Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Constantin MOISA, tel 0724.222.347

 


Comunicat nr. 337


A doua reuniune a Comitetului Mixt Româno – American


La sediul Ministerului Apărării a avut loc în data de 4 noiembrie, a doua Reuniune a Comitetului Mixt Româno – American pentru implementarea “Acordului dintre România și Statele Unite ale Americii privind activitățile forțelor Statelor Unite staționate pe teritoriul României”.

La eveniment au participat, din partea Statelor Unite ale Americii, reprezentanți ai Comandamentului Forțelor Statelor Unite în Europa (EUCOM) și ai ambasadei SUA la București, iar din partea României, reprezentanți ai Ministerului Apărării și Ministerului Afacerilor Externe.

Pe parcursul discuțiilor au fost prezentate concluziile desprinse în urma activităților de instruire a forțelor SUA prezente în România în anul 2008 și s-a aprobat „Planul Comun de Antrenament al forțelor SUA în România” pentru anul 2009.

Cu această ocazie, oficialii români și americani au aprobat regulamentele de funcționare ale organului Executiv, subcomitetelor si secretariatului Comitetului Mixt.

De asemenea, în cadrul reuniunii a avut loc semnarea „Aranjamentului privind procedurile penale pentru implementarea Acordului dintre România și Statele Unite ale Americii privind activitățile forțelor Statelor Unite staționate pe teritoriul României”.

Aranjamentul de Implementare a fost semnat, pentru Autoritatea Desemnată a României, de către secretarul de stat Corneliu Dobrițoiu, șef al Departamentului pentru politica de apărare și planificare, și din partea Autorității Desemnate a Statelor Unite generalul-maior Paul Schafer, director pentru strategii, politici și evaluări din cadrul Comandamentului Forțelor Statelor Unite din Europa.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării