Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Renato Nadolu, tel. 021/3137246

 


Comunicat nr. 338


eful Statului Major al Forelor Terestre din Armata Germaniei n vizit n Romnia


La invitaia generalului-locotenent dr. Teodor Frunzeti, eful Statului Major al Forelor Terestre (SMFT), generalul-locotenent Hans-Otto Budde, omologul su din Germania, a ntreprins, n perioada 3 – 5 noiembrie, o vizit oficial n Romnia.

n cadrul convorbirilor purtate la sediul SMFT, cei doi oficiali au abordat subiecte referitoare la extinderea, diversificarea i consolidarea relaiilor de cooperare militar dintre Forele Terestre romne i Forele Terestre germane, precum i la participarea la misiuni n teatrele de operaii.

Generalul Frunzeti a menionat c relaiile bilaterale sunt excelente i a evideniat importana instruirii n comun i a cooperrii n pregtirea forelor. Acesta i-a mprtit omologului su german din experiena acumulat de Forele Terestre romne pe timpul participrii la misiuni n teatrele de operaii din Afganistan, Irak i Balcanii de Vest. „Schimbul de ofieri i subofieri este benefic pentru ambele armate; nivelul de cooperare ntre cele dou categorii de fore este, de la an la an mai bun, mai dinamic i cuprinde mai multe activiti practice n domeniul instruirii tactice”, a apreciat eful romn al SMFT.

La rndul su, generalul Hans-Otto Budde a declarat: „Militarii romni i cei germani sunt mpreun n misiune n teatrul de operaii din Afganistan. Bugetul reprezint o problem pentru toate statele membre NATO si UE. Este foarte important pentru aprarea naional s menii nivelul tactic al pregtirii militarilor i, n acelai timp, este foarte greu s instruieti militarii profesioniti pentru tot spectrul de misiuni fr a avea o echipare corespunzatoare”.

Oaspetele german a fost primit de eful Statului Major General, amiral dr. Gheorghe Marin.

Pe parcursul vizitei, generalul Hans-Otto Budde a asistat la un exerciiu al vntorilor de munte din compunerea Brigzii 2 Vntori de Munte. La Academia Forelor Terestre din Sibiu, generalul Budde a susinut n faa studenilor o prelegere cu tema: „Protecie, conducere, recunoatere i efect – Capaciti importante pentru succesul n operaiunile militare”.Biroul de Pres al Ministerului Aprrii