Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Căpitan MIHAI MONEANU, tel. 0745108266

 


Comunicat nr. 339


Exercițiul „Wise Foresight-ROU 2008”


Militari din Batalionul Mixt Româno–Ungar de Menținere a Păcii din Arad participă, în perioada 4–12 noiembrie, la exercițiul „WISE FORESIGHT - ROU 2008” care se desfășoară în poligonul Tauț.

WISE FORESIGHT - ROU 2008 este un exercițiu de comandament cu trupe în teren și are ca obiective antrenarea militarilor români și unguri în planificarea, conducerea și executarea operațiunilor de menținere a păcii conform standardelor NATO și menținerea interoperabilității în vederea desfășurării în comun a unor eventuale misiuni sub egida NATO, ONU sau OSCE.

Exercițiul continuă tradiția cooperării bilaterale între armatele română și ungară și constituie o nouă etapă în strângerea legăturilor create de la înființarea Batalionului Mixt Româno – Ungar de Menținere a Păcii, în 1998, ca parte integrantă a Inițiativei de Cooperare Regională.
***
Jurnaliștii care doresc să participe la Ziua Distinșilor Vizitatorilor și Ziua Presei, organizate marți, 11 noiembrie, se pot acredita la ofițerul de relații publice al batalionului, căpitan Mihai Moneanu, până la data de 10 noiembrie, ora 12.00.

Deplasarea este asigurată de Batalionul Mixt Româno-Ungar în data de 11 noiembrie, începând cu ora 10.00, de la intrarea în Cetatea Aradului la zona de desfășurare a activității.Biroul de Presă al Ministerului Apărării