Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cpitan MIHAI MONEANU, tel. 0745108266

 


Comunicat nr. 339


Exerciiul „Wise Foresight-ROU 2008”


Militari din Batalionul Mixt Romno–Ungar de Meninere a Pcii din Arad particip, n perioada 4–12 noiembrie, la exerciiul „WISE FORESIGHT - ROU 2008” care se desfoar n poligonul Tau.

WISE FORESIGHT - ROU 2008 este un exerciiu de comandament cu trupe n teren i are ca obiective antrenarea militarilor romni i unguri n planificarea, conducerea i executarea operaiunilor de meninere a pcii conform standardelor NATO i meninerea interoperabilitii n vederea desfurrii n comun a unor eventuale misiuni sub egida NATO, ONU sau OSCE.

Exerciiul continu tradiia cooperrii bilaterale ntre armatele romn i ungar i constituie o nou etap n strngerea legturilor create de la nfiinarea Batalionului Mixt Romno – Ungar de Meninere a Pcii, n 1998, ca parte integrant a Iniiativei de Cooperare Regional.
***
Jurnalitii care doresc s participe la Ziua Distinilor Vizitatorilor i Ziua Presei, organizate mari, 11 noiembrie, se pot acredita la ofierul de relaii publice al batalionului, cpitan Mihai Moneanu, pn la data de 10 noiembrie, ora 12.00.

Deplasarea este asigurat de Batalionul Mixt Romno-Ungar n data de 11 noiembrie, ncepnd cu ora 10.00, de la intrarea n Cetatea Aradului la zona de desfurare a activitii.Biroul de Pres al Ministerului Aprrii