Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Viorica Sabie

 


Comunicat nr. 343


Expoziția „Participarea aeronauticii la realizarea Marii Uniri”


Muzeul Aviației, în colaborare cu Primăria Municipiului Bacău și Asociația Română pentru Propaganda și Istoria Aeronauticii – filiala Bacău, inaugurează sâmbătă, 08 noiembrie, începând cu ora 12.00, expoziția „Participarea aeronauticii la realizarea Marii Uniri”, organizată la Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” din Bacău.

Expoziția deschisă în perioada 8-30 noiembrie, reliefează contribuția aeronauticii române la Unirea din 1 Decembrie 1918, la 90 de ani de la înfăptuirea ei. Muzeul Aviației va prezenta documente, imagini, machete, tipuri de armament și alte materiale specifice perioadei de la sfârșitul Primului Război Mondial.

Odată cu inaugurarea expoziției, directorul Muzeului Aviației, comandorul George Paul Sandachi, va lansa cartea „Zborul Marii Uniri (de la Bacău la Blaj)”, un omagiu adus eroului aviator locotenent Vasile Niculescu, cel care a transportat primele mesaje legate de Unire cu un avion militar Farman 40 de la Bacău la Blaj și retur, în data de 23 noiembrie 1918.

Informații suplimentare legate de activitate puteți obține de la comandorul George Paul Sandachi, telefon 0723.237.600.Biroul de Presă al Ministerului Apărării