Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru / Purtătorul de cuvânt al MAp

 


Comunicat nr. 345


8 noiembrie - Ziua Ordinului “Mihai Viteazul”


Ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, a transmis tuturor veteranilor de război, purtători ai înaltului Ordin “Mihai Viteazul”, un mesaj prilejuit de sărbătorirea, în data de sâmbătă, 8 noiembrie, a Zilei Ordinului “Mihai Viteazul”.

La ceremonia desfășurată astăzi, 7 noiembrie, la sediul ministerului, au participat, alături de reprezentanții Asociației Cavalerilor Ordinului “Mihai Viteazul”, președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război, general(r) Marin Dragnea, secretarii de stat Corneliu Dobrițoiu și Georgeta Ionescu, șeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, secretarul general al ministerului, Georgeta Gavrilă.

Ministrul Meleșcanu a adresat un călduros salut și urări de sănătate și viață lungă tuturor veteranilor care poartă această supremă distincție militară, apreciind că tinerii de azi au multe de învățat din lecția de eroism și patriotism înscrisă în istoria neamului de Cavalerii Ordinului “Mihai Viteazul”.

* * *
Înființat în dramatica perioadă 1916-1917, instituirea Îaltului Ordin “Mihai Vitezul” s-a dorit a fi un imbold moral, o chemare la fapte de vitejie și eroism.Biroul de Presă al Ministerului Apărării