Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru / Purtătorul de cuvânt al MAp

 


Comunicat nr. 363


Antrenamente pentru Parada militară de 1 Decembrie din București


În vederea pregătirii Paradei militare care va avea loc în București, cu prilejul Zilei Naționale a României, se vor desfășura antrenamente și repetiții generale în zilele de 25 și 27 noiembrie 2008.

Circulația autovehiculelor în aceste zile, în zona adiacentă Arcului de Triumf, se va face după cum urmează:


• între orele 05.30 și 09.30 se va închide segmentul central al șoselei Kiseleff (între Piața Presei și Arcul de Triumf), precum și banda a III-a de circulație pe șoseaua București-Ploiești (între Fântâna Miorița și Piața Presei).

• între orele 09.30 și 13.00 traficul va fi închis total pe șoseaua Kiseleff și străzile adiacente (între Piața Presei, Arcul de Triumf și Piața Victoriei), strada A.Constantinescu (între Arcul de Triumf și bulevardul Mărăști), bulevardul Mareșal Averescu (între Arcul de Triumf și bulevardul Mărăști), bulevardul General Constantin Prezan (între Arcul de Triumf și Piața Charles de Gaulle). Totodată, între aceste ore, circulația va fi restricționată temporar pe bulevardul Poligrafiei, bulevardul Mărăști și strada Arhitect Mincu.

De asemenea, în aceste zile, aeronave aparținând Forțelor Aeriene vor efectua zboruri de antrenament deasupra Capitalei.

Pe 1 Decembrie, în București, vor defila blocuri de paradă constituite din militari și tehnică, aparținând categoriilor de forțe ale Armatei României, Ministerului Internelor și Reformei Administrative, Serviciului Român de Informații și Serviciului de Protecție și Pază.

Ministerul Apărării solicită înțelegere participanților la trafic și cetățenilor din București pentru eventualele neplăceri cauzate de restricționarea circulației pe timpul repetițiilor.
Biroul de Presă al Ministerului Apărării