Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col.Florin Jipa

 


Comunicat nr. 370


Manifestări dedicate Zilei Naționale a României


Reprezentanți ai Ministerului Apărării vor participa, la solicitarea autorităților locale, la ceremoniile organizate de Ziua Națională în municipiile reședință de județ și în localități în care sunt dislocate unități militare, precum și la monumente comemorative cu semnificație aparte în realizarea Marii Uniri.

• În București va avea loc luni, 1 Decembrie, începând cu ora 9.00, la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol, un Ceremonial militar și religios de depunere de coroane și jerbe de flori. De la ora 11.00, în Piața Arcului de Triumf, trupe și tehnică militară aparținând categoriilor de forțe ale Armatei României, Ministerului Internelor și Reformei Administrative, Serviciului Român de Informații și Serviciului de Protecție și Pază vor participa la Parada Militară Națională.

• La Alba Iulia vor avea loc sâmbătă, 29 noiembrie, începând cu ora 10.00, la statuia lui Mihai Viteazul, și de la ora 10.30, la statuia lui Avram Iancu, Ceremoniale militare și religioase de depunere de coroane și jerbe de flori. Luni, 1 Decembrie, de la ora 9.00, la statuia lui Ion I.C. Brătianu, și de la ora 9.40, la statuia lui Iuliu Maniu, vor avea loc, de asemenea, Ceremoniale militare și religioase de depunere de coroane și jerbe de flori, iar de la ora 13.00 se va desfășura defilarea pe Bulevardul 1 Decembrie 1918.

• În teatrele de operații în care se află în misiune contingente militare românești comandanții vor organiza manifestări specifice dedicate Zilei Naționale a României.

• Drapelul național va fi arborat în toate instituțiile militare din țară, iar la bordul navelor militare se va ridica Marele Pavoaz.

La Parada militară din București și la manifestările din Alba Iulia vor participa peste 2000 de militari din Ministerul Apărării, Ministerul Internelor și Reformei Administrative, Serviciul Român de Informații și Serviciul de Protecție și Pază.Biroul de Presă al Ministerului Apărării