Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col.Florin Jipa

 


Comunicat nr. 370


Manifestri dedicate Zilei Naionale a Romniei


Reprezentani ai Ministerului Aprrii vor participa, la solicitarea autoritilor locale, la ceremoniile organizate de Ziua Naional n municipiile reedin de jude i n localiti n care sunt dislocate uniti militare, precum i la monumente comemorative cu semnificaie aparte n realizarea Marii Uniri.

• n Bucureti va avea loc luni, 1 Decembrie, ncepnd cu ora 9.00, la Mormntul Ostaului Necunoscut din Parcul Carol, un Ceremonial militar i religios de depunere de coroane i jerbe de flori. De la ora 11.00, n Piaa Arcului de Triumf, trupe i tehnic militar aparinnd categoriilor de fore ale Armatei Romniei, Ministerului Internelor i Reformei Administrative, Serviciului Romn de Informaii i Serviciului de Protecie i Paz vor participa la Parada Militar Naional.

• La Alba Iulia vor avea loc smbt, 29 noiembrie, ncepnd cu ora 10.00, la statuia lui Mihai Viteazul, i de la ora 10.30, la statuia lui Avram Iancu, Ceremoniale militare i religioase de depunere de coroane i jerbe de flori. Luni, 1 Decembrie, de la ora 9.00, la statuia lui Ion I.C. Brtianu, i de la ora 9.40, la statuia lui Iuliu Maniu, vor avea loc, de asemenea, Ceremoniale militare i religioase de depunere de coroane i jerbe de flori, iar de la ora 13.00 se va desfura defilarea pe Bulevardul 1 Decembrie 1918.

• n teatrele de operaii n care se afl n misiune contingente militare romneti comandanii vor organiza manifestri specifice dedicate Zilei Naionale a Romniei.

• Drapelul naional va fi arborat n toate instituiile militare din ar, iar la bordul navelor militare se va ridica Marele Pavoaz.

La Parada militar din Bucureti i la manifestrile din Alba Iulia vor participa peste 2000 de militari din Ministerul Aprrii, Ministerul Internelor i Reformei Administrative, Serviciul Romn de Informaii i Serviciul de Protecie i Paz.Biroul de Pres al Ministerului Aprrii