Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cpt. Constantin Balan

 


Comunicat nr. 378


Premii pentru cei mai buni studenți specializați în drept internațional umanitar și dreptul refugiaților


Secretarul de stat Georgeta Ionescu, președinte al Comisiei Naționale de Drept Internațional Umanitar, a participat, miercuri, 10 decembrie, la decernarea premiilor oferite în cadrul primului Concurs de drept internațional umanitar și dreptul refugiaților „Nicolae Titulescu”, care a avut loc la sediul Societății Naționale de Cruce Roșie din România (S.N.C.R.R.).

Concursul s-a desfășurat în perioada 8 - 10 decembrie și a fost organizat de Universitatea Nicolae Titulescu din București, în colaborare cu Înaltul Comisariat O.N.U. pentru Refugiați, S.N.C.R.R., Comisia Națională de Drept Internațional Umanitar și Centrul de Drept Internațional Umanitar al Ministerului Apărării.

Studenții, din diferite centre universitare, au putut să-și folosească cunoștințele acumulate în domeniul dreptului umanitar și al dreptului refugiaților și cei mai buni 40 de specialiști în materie au primit premii.

Secretarul de stat Georgeta Ionescu a precizat în cadrul evenimentului: „A fost o onoare să descoperim că din ce în ce mai mulți tineri sunt tot mai mult interesați de acest domeniu profund umanitar și extrem de generos. Ministerul Apărării dorește să participe și la edițiile viitoare ale concursului.”Biroul de Presă al Ministerului Apărării