Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Constantin Spânu/0788.564.151

 


Comunicat nr. 7


Militari americani decorați post-mortem la Statul Major al Forțelor TerestreÎn cadrul unei ceremonii desfășurate vineri, 16 ianuarie, la sediul Statului Major al Forțelor Terestre (SMFT), generalul-locotenent dr. Teodor Frunzeti, șeful SMFT, a decorat post-mortem trei militari americani care și-au pierdut viața în Afganistan.

Șeful Statului Major al Forțelor Terestre a conferit Medalia de Onoare a Forțelor Terestre Române maiorului Brian Michael MESCALL și Emblema de Merit „În Slujba Păcii” clasa a III-a sergentului Jason Ray PARSONS și caporalului Joseph Michael HERNANDEZ, pentru „curajul și spiritul de sacrificiu dovedite în lupta împotriva terorismului, alături de camarazii din Forțele Terestre Române, în teatrul de operații Afganistan”.

Cei trei militari americani și-au pierdut viața pe 9 ianuarie a.c., în timpul unei misiuni de recunoaștere, incident în care a fost rănit și locotenent-colonelul Augustin Nicușor PEGULESCU.

„Oferim aceste distincții celor trei militari în semn de respect și recunoaștere a sacrificiului făcut în numele libertății. Militarii români și americani din Forțele Terestre se antrenează împreună, luptă împreună și își onorează eroii împreună”, a declarat generalul-locotenent Frunzeti.

Distincțiile au fost înmânate doamnei Jeri GUTHRIE-CORN, însărcinatul cu afaceri al Statelor Unite la București, pentru a fi transmise familiilor celor decedați.

„Prețul pentru apărarea libertății nu a fost niciodată mic.Suntem deosebit de onorați de modul în care a fost cinstită astăzi memoria compatrioților noștri și ne rugăm pentru sănătatea locotenent-colonelului Pegulescu, cel care a fost rănit în același tragic eveniment,” a spus doamna Jeri GUTHRIE-CORN.

La ceremonie au fost prezenți șeful Biroului pentru cooperare militară din cadrul Ambasadei S.U.A. la București, colonelul Kevin Leek, atașatul militar pentru Forțele Terestre al S.U.A., locotenent-colonelul Taft Blackburn, generali și ofițeri din conducerea Statului Major al Forțelor Terestre.

***
Locotenent-colonelul Augustin-Nicușor Pegulescu se află internat, în prezent, la Spitalul militar american de la Ramstein, Germania, starea sa fiind stabilă.

Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naționale