Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Viorica Sabie, Biroul de presă al MApN

 


Comunicat nr. 11


Secretarul de stat Dan Tătaru i-a vizitat la spitalul militar pe soldații răniți în teatrele de operații


Secretarul de stat Dan Tătaru, șef al Departamentului pentru Relația cu Parlamentul și Informare Publică, i-a vizitat luni după-amiază pe militarii români răniți în teatrele de operații internați la Spitalul Clinic de Urgență Militar Central „Dr.Carol Davila”.

În prezent, în acest spital primesc asistență medicală de specialitate soldatul Dumitru Nicolae Paraschiva, rănit în data de 3 ianuarie 2009 în Afganistan, și fruntașul Daniel Porumb, accidentat în Irak la 14 aprilie 2007.

Dan Tătaru s-a interesat de recuperarea fruntașului Daniel Porumb și de dispozitivul interfață între sistemul nervos central al pacientului și cel informatic, destinat miliarului Porumb, un aparat care va fi achiziționat din Statele Unite prin Asociația de caritate din Armata României - "Camarazii". Totodată, secretarul de stat Dan Tătaru a luat cunoștință de investigațiile la care a fost supus și de cele care vor urma în tratarea și recuperarea soldatului Dumitru Nicolae Paraschiva.

În cadrul discuțiilor purtate de secretarul de stat cu comandantul Spitalului Clinic de Urgență Militar Central „Dr.Carol Davila”, generalul de brigadă dr. Ioan Sârbu, au fost prezentate probleme de natură organizatorică și administrativă ale instituției medicale, una dintre acestea fiind realizarea unității de asistență medico-socială a militarilor grav răniți în teatrele de operații.Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naționale