Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: mr. Cristina IACOBUȚ, tel.: 0722.380.138

 


Comunicat nr. 12


Informație de presă


În perioada 16-19 ianuarie 2009, directorul adjunct pentru operații în cadrul Coaliției Multinaționale din Irak, generalul de brigadă Cătălin Tomescu, i-a vizitat pe militarii Batalionului 341 Infanterie „Rechinii Albi” din Topraisar, aflați în misiune în teatrul de operații din Irak.

Pe parcursul întrevederii, acesta a fost informat despre modul de utilizare a resurselor aflate la dispoziția batalionului și despre situația de securitate din zonă, precum și despre noile misiuni pe care le îndeplinesc militarii români de la 1 ianuarie 2009. La finalul activității, reprezentantul național al României în Irak, generalul Cătălin Tomescu, a înmânat certificate de apreciere unui număr de 42 de militari ai batalionului pentru rezultate deosebite în îndeplinirea misiunilor în teatrul de operații.

„Sunt foarte mândru de contribuția militarilor români la instaurarea unui climat de securitate și stabilitate în această zonă”, a declarat oficialul român la întâlnirea cu comandantul Brigăzii 4 Cavalerie din armata SUA, colonelul Philip Battaglia, cu care a discutat despre noile sarcini primite de batalionul român și despre buna cooperare pe care acesta o are cu partenerul american.

***
Militarii Batalionului 341 Infanterie „Rechinii Albi” se află în teatrul de operații din Irak din luna august 2008 și au executat până acum peste 700 de misiuni în aria de responsabilitate.Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naționale