Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: mr. Cristina IACOBU, tel.: 0722.380.138

 


Comunicat nr. 12


Informaie de pres


n perioada 16-19 ianuarie 2009, directorul adjunct pentru operaii n cadrul Coaliiei Multinaionale din Irak, generalul de brigad Ctlin Tomescu, i-a vizitat pe militarii Batalionului 341 Infanterie „Rechinii Albi” din Topraisar, aflai n misiune n teatrul de operaii din Irak.

Pe parcursul ntrevederii, acesta a fost informat despre modul de utilizare a resurselor aflate la dispoziia batalionului i despre situaia de securitate din zon, precum i despre noile misiuni pe care le ndeplinesc militarii romni de la 1 ianuarie 2009. La finalul activitii, reprezentantul naional al Romniei n Irak, generalul Ctlin Tomescu, a nmnat certificate de apreciere unui numr de 42 de militari ai batalionului pentru rezultate deosebite n ndeplinirea misiunilor n teatrul de operaii.

„Sunt foarte mndru de contribuia militarilor romni la instaurarea unui climat de securitate i stabilitate n aceast zon”, a declarat oficialul romn la ntlnirea cu comandantul Brigzii 4 Cavalerie din armata SUA, colonelul Philip Battaglia, cu care a discutat despre noile sarcini primite de batalionul romn i despre buna cooperare pe care acesta o are cu partenerul american.

***
Militarii Batalionului 341 Infanterie „Rechinii Albi” se afl n teatrul de operaii din Irak din luna august 2008 i au executat pn acum peste 700 de misiuni n aria de responsabilitate.Biroul de Pres al Ministerului Aprrii Naionale