Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Florin Jipa

 


Comunicat nr. 39


Ofier romn medaliat n Irak


Comandantul Batalionului 341 Infanterie a primit miercuri, 18 februarie, medalia „Steaua de Bronz” conferit de ctre Secretarul de Stat al Aprrii al SUA.

Locotenent-colonelului Vasile Vreme i-a fost nmnat medalia n Baza militar Tallil de ctre colonelul Philip Battaglia, comandantul Brigzii 4 Cavalerie Americane, n cadrul unui ceremonial la care a participat i generalul de brigad Taleb Habib, comandantul Diviziei 10 Irakiene, mpreun cu militari irakieni, americani i romni.

n brevetul care nsoete medalia se precizeaz c aceasta a fost acordat pentru „ndeplinirea excepional a misiunilor executate n zone de lupt cu risc ridicat pe timpul participrii la Operaiunea Iraqi Freedom”.

„Distincia pe care am primit-o astzi m onoreaz i consider c este o recunoatere a ntregului efort pe care noi, militarii romni, l-am ntreprins n procesul de stabilitate i reconstrucie a Irakului”, a precizat locotenent-colonelul Vreme n alocuiunea sa.

Avnd n vedere faptul c n perioada imediat urmtoare Batalionul 341 Infanterie va finaliza participarea la misiunea din Teatrul de operaii din Irak, colonelul Battaglia a transmis militarilor romni mulumirile sale pentru modul n care acetia i-au ndeplinit sarcinile ncredinate i c a fost onorat s colaboreze cu „Rechinii Albi”.

Batalionul 341 Infanterie se afl n cea de-a asea lun de misiune ndeplinind pn n prezent aproximativ 1200 de misiuni n aria de responsabilitate.


Biroul de Pres al Ministerului Aprrii Naionale