Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Florin Jipa

 


Comunicat nr. 39


Ofițer român medaliat în Irak


Comandantul Batalionului 341 Infanterie a primit miercuri, 18 februarie, medalia „Steaua de Bronz” conferită de către Secretarul de Stat al Apărării al SUA.

Locotenent-colonelului Vasile Vreme i-a fost înmânată medalia în Baza militară Tallil de către colonelul Philip Battaglia, comandantul Brigăzii 4 Cavalerie Americane, în cadrul unui ceremonial la care a participat și generalul de brigadă Taleb Habib, comandantul Diviziei 10 Irakiene, împreună cu militari irakieni, americani și români.

În brevetul care însoțește medalia se precizează că aceasta a fost acordată pentru „Îndeplinirea excepțională a misiunilor executate în zone de luptă cu risc ridicat pe timpul participării la Operațiunea Iraqi Freedom”.

„Distincția pe care am primit-o astăzi mă onorează și consider că este o recunoaștere a întregului efort pe care noi, militarii români, l-am întreprins în procesul de stabilitate și reconstrucție a Irakului”, a precizat locotenent-colonelul Vreme în alocuțiunea sa.

Având în vedere faptul că în perioada imediat următoare Batalionul 341 Infanterie va finaliza participarea la misiunea din Teatrul de operații din Irak, colonelul Battaglia a transmis militarilor români mulțumirile sale pentru modul în care aceștia și-au îndeplinit sarcinile încredințate și că a fost onorat să colaboreze cu „Rechinii Albi”.

Batalionul 341 Infanterie se află în cea de-a șasea lună de misiune îndeplinind până în prezent aproximativ 1200 de misiuni în aria de responsabilitate.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naționale