Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. col. Leonard MOCANU tel.: 0744.359.491

 


Comunicat nr. 41


Șeful Statului Major Întrunit al Armatei Irakiene în vizită în România


Șeful Statului Major Întrunit al Armatei Irakiene, generalul Babakir Baderkan Shawkt Zibari, efectuează în perioada 22 februarie - 1 martie o vizită oficială în România, la invitația omologului său, amiralul dr. Gheorghe MARIN.

Cu prilejul convorbirilor oficiale, ce vor avea loc la sediul Ministerului Apărării Naționale luni, 23 februarie, cei doi vor aborda aspecte militare care decurg din Memorandumul de înțelegere semnat între România și Irak la 26 ianuarie 2009 și elemente specifice transformării Armatei României și vor explora căi de intensificare a cooperării militare bilaterale.

La finalul convorbirilor, începând cu ora 12.45, cei doi oficiali vor susține declarații de presă.

Programul delegației irakiene mai cuprinde vizitarea unor unități militare operaționalizate, a unor instituții militare de învățământ de toate nivelurile și vizionarea unor expoziții de echipamente și tehnică militară.

Jurnaliștii interesați să participe la declarațiile de presă vor fi așteptați luni, 23 februarie, începând cu ora 12.15, la sediul Ministerului Apărării Naționale (Punctul de control nr. 3, lângă Hotel Marriott).

Televiziunile care intenționează să transmită în direct sunt rugate să trimită lista cu numele specialiștilor și numărul de înmatriculare a DSNG-urilor la fax 021-319.56.73 sau e-mail: sirp.smg@gmail.com.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naționale