Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Constantin Spînu

 


Comunicat nr. 63


Ministrul apărării naționale, în vizită oficială în Franța


Ministrul apărării naționale, Mihai Stănișoară, efectuează, în zilele de 9 și 10 martie, o vizită oficială în Franța, la invitația omologului francez, Hervé Morin.

Vizita va prilejui aprofundarea modalităților de dezvoltare a relațiilor militare bilaterale, contribuind astfel la întărirea dimensiunii de apărare a Parteneriatului Strategic dintre România și Franța.

Având în vedere importanța pentru transformarea Alianței Nord-Atlantice, precum și adoptarea unor decizii istorice, cu impact major asupra viitorului NATO, Summit-ul aniversar de la Strasbourg-Kehl (aprilie 2009) va constitui un alt subiect de pe agenda de discuții.

Dezvoltarea Politicii Europene de Securitate și Apărare reprezintă, de asemenea, una dintre temele ce va fi abordată pe parcursul întrevederii celor doi miniștri ai apărării.

Convorbirile pe această dimensiune se vor desfășura pe linia susținerii statutului Uniunii Europene de actor relevant la nivel regional și global, în concordanță cu potențialul și profilul său strategic.

În programul oficial mai figurează vizitarea unor obiective militare și economice propuse de partea franceză.Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naționale