Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cpt. Constantin Bălan

 


Comunicat nr. 71


Școală nouă pentru copiii irakieni


Infanteriștii din Batalionul 26 "Neagoe Basarab", cunoscuți sub denumirea de "Scorpionii Roșii" au executat în data de 18 martie o misiune de evaluare finală a lucrărilor de reconstrucție a școlii "Abdul Razak" din provincia Dhi Qar - zona de operații a militarilor români care acționează în teatrul de operații din Irak.

Misiunea se înscrie în proiectele de asistență umanitară pe care le desfășoară Scorpionii Roșii de la Craiova. Școala, renovată la propunerea militarilor români, va oferi locuri pentru 100 de elevi, în șase clase, și oferă condițiile necesare desfășurării procesului de învățământ.

La activitate au participat comandantul Batalionului 26 Infanterie "Neagoe Basarab" - locotenent-colonelul dr. Gabriel TOMA, locțiitorul comandantului Brigăzii 4 Cavalerie americane - locotenent-colonelul Mark NELSON și militarii români care au fost implicați în realizarea acestui proiect conduși de căpitanul Bogdan MACOVEI - specialist în misiuni de sprijin și asistență umanitară.

Reconstrucția școlii Abdul Razak este o realizare importantă a Scorpionilor Roșii deoarece aceasta contribuie la efortul comun al militarilor români și americani care acționează în sudul Irakului, iar misiunile de sprijin și asistență umanitară fac parte din spectrul misiunilor pe care le execută militarii români, în baza memorandumului bilateral semnat în luna ianuarie a acestui an, între România și Republica Irak.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naționale