Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Petrea Pavel, tel :0788.564.151

 


Comunicat nr. 73


ÎNVESTIRE LA STATUL MAJOR AL FORȚELOR TERESTRE


Generalul-maior Dan Ghica-Radu a fost învestit în funcția de șef al Statului Major al Forțelor Terestre, în cadrul unei ceremonii desfășurate astăzi, 19 martie a.c. la sediul SMFT.
La eveniment au participat ministrul apărării naționale, Mihai Stănișoară, și șeful Statului Major General, amiral dr. Gheorghe Marin, precum și reprezentanți ai structurilor centrale ale ministerului.
Noul șef al Statului Major al Forțelor Terestre a preluat comanda de la generalul-locotenent dr. Teodor Frunzeti, numit comandant (rector) al Universității Naționale de Apărare "Carol I".
După citirea ordinului de numire în funcție, generalul-locotenent dr. Teodor Frunzeti i-a predat noului șef al SMFT, generalului-maior Dan Ghica-Radu, steagul de identificare al Forțelor Terestre și prerogativele funcției.
Ministrul apărarii naționale l-a felicitat pe generalul-locotenent dr. Frunzeti pentru modul în care a condus activitatea forțelor terestre și pentru realizările militarilor români în teatrele de operații, iar generalului-maior Ghica-Radu i-a urat succes în noua funcție.
Generalul-locotenent dr. Frunzeti a prezentat un scurt bilanț al activităților desfășurate de Forțele Terestre pe timpul mandatului său și le-a mulțumit foștilor colaboratori pentru sprijin.
La rândul său, generalul-maior Dan Ghica-Radu a spus că este profund onorat să revină în Forțele Terestre și să conducă această categorie de forțe care a avut comandanți de o înaltă ținută profesională și intelectuală.

* * * * *

Generalul-maior Dan Ghica-Radu a fost comandant subunități de cercetare, șef stat major regiment mecanizat, comandant de batalion cercetare, comandant de brigadă mecanizată, director al Statului Major al Forțelor Terestre, comandant al comandamentului Forțelor Terestre, șef de direcție în Statul Major General și comandant al Comandamentului Operațional Întrunit "Mareșal Alexandru Averescu". În anul 2007 a fost locțiitor pentru operațiile coaliției al șefului de stat major al Forței Multinaționale din Irak. A absolvit Academia de Înalte Studii Militare, cursuri postacademice de strategie și artă operativă, Colegiul NATO de Apărare (Roma), Colegiul Superior de Stat Major, Colegiul Național de Apărare, masterat în "Puterea executivă și administrația publică" la Școala Națională de Studii Politice și Administrative, alte cursuri de perfecționare.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naționale