Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cpt. Cezar Stroe, tel.: 0724.814.617

 


Comunicat nr. 83


INFORMAȚIE DE PRESĂ


Secretarul de stat și șef al Departamentului pentru armamente, Aurel Ionel Lascu, împreună cu o echipă de specialiști din cadrul departamentului, a condus miercuri, 25 martie a.c., lucrările ședinței care s-a desfășurat la sediul S.C. ROMTEHNICA S.A. între delegația Directorului Național pentru Armamente al Republicii Austria generalul-locotenent Freyo Michael Apfalter, și reprezentanți ai Ministerului Economiei și ai industriei de apărare.

Pe timpul întâlnirii au fost abordate subiecte legate de avantajele calității de membru al Agenției Europene de Apărare pentru industriile de apărare, oportunitățile de colaborare în domeniul apărării a celor două părți, precum și relația dintre ministerele apărării ale celor două țări și operatorii economici din industriile de apărare.

Pe parcursul vizitei în România a delegației austriece, în data de 26 martie, s-a desfășurat sesiunea de lucru bilaterală în cadrul căreia partea austriacă a purtat discuții cu delegația Ministerului Apărării Naționale formată din specialiști din cadrul Departamentului pentru armamente și Comandamentului logistic întrunit.

Agenda de lucru a întâlnirii a cuprins prezentarea atribuțiilor funcționale ale Departamentului pentru armamente, Comandamentului Logistic Întrunit și ale secției a 3-a din Statul Major General al Republicii Austria și dezbateri cu privire la principalele programe de înzestrare și programele strategice, modalități de rezolvare a problemelor privind asigurarea securității pentru trupe în diferite teatre de operații, reprezentarea și principalele obiective și activități desfășurate de cele două ministere în cadrul Agenției Europene pentru Apărare (EDA) precum și cooperarea pe linie logistică în teatrele de operații.

Delegația a fost primită de șeful Statului Major General, amiral dr. Gheorghe Marin, ocazie cu care s-au trecut în revistă principalele momente ale activităților desfășurate pe parcursul vizitei și s-au identificat elemente comune de colaborare între cele două ministere.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naționale