Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Daniel Anghel

 


Comunicat nr. 78


Rumsfeld îi mulțumește lui Atanasiu pentru contribuția României la lupta împotriva terorismului


Ministrul apărării naționale, Teodor Atanasiu, a primit, în urma participării la Reuniunea informală a miniștrilor apărării din țările membre NATO, o scrisoare de mulțumire de la secretarul apărării al Statelor Unite ale Americii, Donald Rumsfeld.

În text este subliniat rolul important al României în războiul global împotriva terorismului, fiind apreciată în mod deosebit contribuția țării noastre la operațiile din Irak și Afganistan.

*
Reuniunea informală a miniștrilor apărării din țările membre NATO, s-a desfășurat în zilele de 9 și 10 februarie a.c., la Nisa, în Franța.

În cadrul întâlnirii bilaterale cu omologul său american, ministrul Atanasiu a menționat că România dorește să-și reorienteze contribuția la eforturile coaliției internaționale din Irak vizând, cu precădere, susținerea instruirii și echipării forțelor armate irakiene, pentru ca acestea să fie în măsură să preia sarcini suplimentare de securitate. Atanasiu a mai precizat că industria de apărare românească produce echipamente care ar putea răspunde solicitărilor de înzestrare din partea Irakului, țara noastră urmând să-și coordoneze acțiunile, în acest sens, cu SUA.

Fotografii de la întâlnirea celor doi miniștri ai apărării pot fi accesate la adresa http://www.mapn.ro/fotodb/09022005/Biroul de Presa al M.Ap.N.