Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Liviu Dragoman, tel. 0728.083.260

 


Comunicat nr. 91


Selecție pentru "Tabăra de vară pentru cercetași"


Ministerul Apărării Naționale, prin Direcția Informare și Relații Publice, lansează, începând de astăzi, 1 aprilie, pe pagina proprie de internet (www.mapn.ro/tabara), concursul național de selecție pentru participarea elevilor de liceu din clasele IX-XI la cea de-a șasea ediție a "Taberei de vară pentru cercetași". Anul acesta tabăra se va desfășura, în perioada 9-16 august, la Academia Forțelor Aeriene "HENRI COANDĂ" din Brașov, cu sprijinul Statului Major al Forțelor Aeriene.
Activitatea este organizată de Ministerul Apărării Naționale, în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului și cu Asociația Euro-Atlantică "Manfred Wörner".
Desfășurată sub deviza "Fii cel mai bun! Fii la înălțime!", tabăra își propune să dezvolte și să valorifice calitățile fizice și morale ale tinerilor participanți, spiritul de competiție și de echipă.
Concursul de selecție cuprinde două etape, în cadrul acestora testându-se cunoștințele elevilor despre Armata României și NATO la aniversarea a 60 de ani de la semnarea Tratatului Organizației Atlanticului de Nord și 5 ani de la intrarea României în Alianță. În prima etapă (1 aprilie - 17 mai 2009), echipe constituite din câte doi liceeni vor trebui să completeze un formular de înregistrare și să răspundă la 15 întrebări tip grilă. Pentru cea de-a doua etapă (18 mai - 14 iunie 2009), se califică echipele care au răspuns corect la cel puțin zece întrebări ale primei etape, sarcina acestora fiind de a răspunde la un nou set de întrebări.
În perioada 15 - 20 iunie a.c., juriul concursului va evalua răspunsurile trimise prin e-mail de echipele înscrise, primele 21 dintre acestea urmând să participe la tabăra de pregătire.
Programul taberei va cuprinde activități aplicativ - militare, întreceri sportive, vizite la obiective militare și turistice.
Detalii cu privire la acțiune pot fi obținute de pe pagina web www.mapn.ro/tabara.
Persoane de contact : locotenent-colonel Liviu DRAGOMAN, telefon 0728.083.260 și maior Mihaela ILIESCU, telefon : 0740.450.761.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naționale