Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: maior Constantin Spînu

 


Comunicat nr. 102


Mesaje de condoleanțe pentru familia maiorului Petre Tiberius


Aflat la lucrările Summit-ului NATO de la Strasbourg-Kehl, ministrul apărării naționale, Mihai Stănișoară, a primit din partea omologilor din statele membre ale Alianței, mesaje de condoleanțe pentru pierderea în Afganistan a maiorului post-mortem Petre Tiberius.

Totodată, în debutul lucrărilor summit-ului, participanții au ținut un moment de reculegere în memoria militarilor din statele aliate și partenere care și-au jertfit viața în lupta împotriva terorismului.

La rândul său, ministrul Mihai Stănișoară a transmis familiei maiorului Petre Tiberius un mesaj de condoleanțe, în care arată:

"Am primit cu mare durere vestea pierderii celui atât de drag dumneavoastră, maiorul post-mortem Petre Tiberius, căzut la datorie în Afganistan.
Și-a pierdut viața încercând să-și salveze camarazii de arme, alături de care lupta, departe de casă, împotriva terorismului.
Ar fi trebuit să fie una dintre ultimele sale misiuni înainte de reîntoarcerea acasă, la dumneavoastră. Din păcate, Dumnezeu a hotărât să-l cheme la El - prea devreme, spunem noi - pentru a se alătura în Ceruri detașamentului de eroi al Armatei României.
Nu folosesc cuvinte mari spunând că a fost un ofițer de elită, un caracter puternic, un camarad.
Toți militarii și întreaga națiune română datorează eroului Petre Tiberius profund respect și admirație pentru curajul si loialitatea față de colegii și aliații săi.
Vă încredințăm că îi vom păstra o veșnică amintire."


Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naționale