Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Cristian Măciuceanu tel. 0213194880 int. 481

 


Comunicat nr. 112


Sesiune de comunicări științifice la Universitatea Națională de Apărare


Universitatea Națională de Apărare "Carol I" organizează, în zilele de 9 și 10 aprilie, sesiunea anuală de comunicări științifice cu participare internațională "STRATEGII XXI" având tema "Stabilitate și securitate regională".

Lucrările sesiunii se vor desfășura în plen și secțiuni și vor fi deschise de către comandantul (rectorul) Universității Naționale de Apărare "Carol I", generalul-locotenent prof.univ.dr. Teodor Frunzeti.

Securitate și apărare, e-learning și software educațional, management și educație, strategie militară, operații multinaționale, drept, comunicare publică și interculturală, plurilingvism și interculturalitate sunt doar câteva din secțiunile acestei manifestări științifice ce va constitui cadrul unui dialog activ pe probleme actuale ale mediului de securitate.

Vor fi prezentate analize, opinii și estimări asupra viitorului mediului de securitate, a evoluției riscurilor și amenințărilor, a proiecției provocărilor în condițiile creșterii complexității exigențelor față de arhitectura de securitate și apărare, precum și asupra impactului acestora asupra teoriei și artei militare.

La activitate vor participa președintele Centrului de Înalte Studii de Apărare din Italia, reprezentanți de seamă ai unor instituții din Germania și Ucraina, din universități și institute de cercetare din țară, înalți oficiali și cadre de conducere din Armata României, Ministerul Educației, Cercetării și Inovării, Ministerul Administrației și Internelor precum și diplomați militari acreditați la București.

Un moment distinct al festivității de deschidere este lansarea volumului "Noul aliat: regândirea politicii de apărare a României la începutul secolului XXI", avându-l ca autor pe domnul ambasador dr. George Cristian Maior, directorul Serviciului Român de Informații.

Jurnaliștii interesați să participe la lucrările sesiunii de comunicări științifice sunt așteptați, joi 9 aprilie și vineri 10 aprilie, între orele 8.30 - 8.50, la sediul Universității din Șoseaua Panduri, nr. 68-72, sector 5.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naționale