Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cpt.cdor.Mugurel Pascu, tel.0744359518

 


Comunicat nr. 115


Grupul de Cooperare Navală BLACKSEAFOR la Constanța


Grupul de Cooperare Navală din Marea Neagră "BLACKSEAFOR", având în compunere nava de comandament "lavutich" (Ucraina), corveta "Smeli" (Bulgaria), corveta "Contraamiral Eustațiu Sebastian" (România), nava de debarcare a desantului "Azov" (Federația Rusă) și fregata "Fatih" (Turcia), va efectua, în perioada 10-14 aprilie 2009, o escală în portul militar Constanța. Navele vor acosta vineri, 10 aprilie, la ora 08.00.

În timpul escalei, membrii "BLACKSEAFOR" vor desfășura antrenamente specifice la cheu, vor participa la ateliere de lucru și vor vizita obiective turistice. Programul escalei cuprinde și întâlniri cu comandantul Flotei și cu reprezentanții autorităților locale.

Vineri, 10 aprilie, începând cu ora 14.00, va fi organizată, la bordul navei comandant "Slavutich", o conferință de presă pe tema scopurilor și activităților grupului de cooperare navală BLACKSEAFOR.
Sâmbătă, 11 aprilie, și duminică, 12 aprilie, între orele 14.00 și 17.30, navele grupului vor putea fi vizitate de public.

Jurnaliștii interesați sunt invitați să participe la conferința de presă de vineri, 10 aprilie, la bordul navei comandant. Accesul în portul militar va fi asigurat începând de la ora 13.15.
***
Grupul de cooperare navală "BLACKSEAFOR", sub conducere ucraineană, participă, între 3 și 21 aprilie a.c., la cea de-a doua fază a celei de-a opta activări. În perioada în care se află pe mare, navele execută, printre altele, exerciții de căutare și salvare, de asistență umanitară și de protecția mediului.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naționale