Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Florin Jipa

 


Comunicat nr. 116


Militari din garnizoanele Dej și Focșani participă la campanii de împădurire


Militari din garnizoanele Dej și Focșani participă în această săptămână la campanii naționale de plantare a unor puieți de arbori și amenajarea spațiului verde.

* Peste 50 de militari din Batalionul 55 Apărare Antiaeriană "SOMEȘ" vor desfășura sâmbătă, 11 aprilie, o campanie de plantare a unor puieți de arbori, în cadrul acțiunii "LUNA PĂDURII". Militarii dejeni, alături de personalul Primăriei Municipiului Dej și a Ocolului Silvic, vor planta peste 1000 de puieți de diferite specii în Pădurea Bungăr.

* Militarii focșăneni participă, în perioada 6-11 aprilie, la activități de plantare de gard viu și puieți de copaci și de întreținere a spațiilor verzi, atât în unitățile militare, cât și la monumentele militare aflate în județ (Mausoleul Mărășești, Cimitirul Eroilor, Cimitirul eroilor germani). Activitatea se desfășoară în cadrul inițiativei autorităților locale din județul Vrancea "ORAȘUL TĂU, CASA TA".

Prin aceaste acțiuni, militarii contribuie la dezvoltarea și înfrumusețarea spațiului verde care are un rol esențial în păstrarea echilibrului ecologic.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naționale