Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Florin Jipa

 


Comunicat nr. 119


Întâlnire a ministrului Mihai Stănișoară cu generalul Kundi Paihama, ministrul apărării din Republica Angola


Ministrul apărării naționale, Mihai Stănișoară, s-a întâlnit luni, 13 aprilie, la sediul MApN, cu omologul său din Republica Angola, generalul Kundi Paihama, care efectuează o vizită oficială în România.

Pe agenda discuțiilor celor doi miniștri s-au aflat evoluțiile mediului internațional de securitate, cu accent pe situația de pe continentul african și strategiile UE și ONU, și participarea României cu observatori la misiunile ONU din Africa. În timpul convorbirilor dintre Mihai Stănișoară și generalul Kundi Paihama au fost abordate, de asemenea, teme ale relațiilor militare bilaterale, precum analiza posibilităților de întărire a cooperării dintre cele două armate și realizarea cadrului legislativ necesar colaborării româno-angoleze.

După întâlnirea de la sediul MApN, delegația militară angoleză a vizitat Universitatea Națională de Apărare "Carol I" și Colegiul de Management al Crizelor și Operații Multinaționale din cadrul UNAp. În programul oaspetelui mai figurează și convorbiri oficiale la Ministerul Afacerilor Externe, la Comisia de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Camera Deputaților și la Palatul Cotroceni.

Delegația militară din Republica Angola va vizita și Academia Forțelor Aeriene și Departamentul Regional de Studii pentru Managementul Resurselor de Apărare din Brașov.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naționale