Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 81


Proiectul legii de organizare a M.Ap.N., la Consiliul Suprem de Apărare a Țării


Ministrul apărării naționale, Teodor Atanasiu, a declarat, pe 1 martie, la Cluj-Napoca, că proiectul Legii de organizare a Ministerului Apărării Naționale va fi supus dezbaterii Parlamentului până la începutul lunii aprilie.

Atanasiu a spus că după ce conducerea ministerului a convenit asupra formei finale a proiectului de lege, acesta a fost înaintat Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAȚ) pentru obținerea avizelor necesare. Proiectul va fi apoi prezentat în ședință de guvern, iar în aproximativ o lună de zile acesta va ajunge în Parlament.

Legea de organizare a M.Ap.N. își propune să eficientizeze activitatea structurilor centrale, în principal prin eliminarea paralelismelor și suprapunerilor de atribuții, diminuarea birocrației și reducerea numărului personalului angajat. Atanasiu a precizat că procentul de 2% din personalul armatei, cât se prevede că își vor desfășura activitatea în structurile centrale ale ministerului, este similar cu cel existent în alte state membre NATO.Biroul de Presa al M.Ap.N.